Espeleologia

 

QUINA BONA CARA!  l'activitat consisteix en una exploració de la cova avenc del Pic de les Bruixes, situada a unes 3 hores llargues del lloc d'acampada. L'anada a la cova ja és una excursió considerable i, normalment es fa passant per les Baumes d'Uja, on es fa la primera parada a esmorzar. Es continua pel coll de St. Marc i el Pic de les Bruixes fins a la cova.

El descens de la cova es comença amb un rappel en una rampa fangosa que dóna ocasió d'iniciar-se als rappels amb una certa comoditat. La rampa fa uns 30 metres dels quals només n'hi ha la meitat on la corda és necessària.

Després d'un molt breu recorregut s'arriba a la boca del pou final , d'uns 20 metres. Els nois/es baixen en rappel, prou espectacular perquè el pou és acampanat i pugen amb escala. No hem considerat en cap ocasió de fer-los pujar amb jumars o similar, segons les actuals tècniques d'espeleo, perquè creiem que seria massa tècnic (i llarg!). La tornada es pot fer pel mateix camí o buscar variants, des de passar pel Coma Negra i baixar pel Coll de les Falgueres, fins a baixar directament pel mig del bosc cap al campament.(Depenent del grup de nois.es, del monitor, del temps,...)

I L'ESCALA PER QUÈ SERVEIX?
Aquí podeu veure el plànol de la cova del Pic de les Bruixes:
TOPOGRAFIA DE LAVENC DEL PIC DE LES BRUIXES

torna a la llista d'activitats