Activitats

 

ESCALADA A CAMP DE ROC

Escalada: L'activitat es realitza a Camp de Roc, un cingle situat a una mitja hora del lloc d'acampada. És una activitat d'iniciació. Es tracta que els nois/es vegin les tècniques mínimes de l'escalada: encordament, assegurança, progressió, rappel.

                                veure

 

Espeleologia: L'activitat consisteix en una exploració de la cova avenc del Pic de les Bruixes, situada a unes 3 hores llargues del campament. Sortint de la cova hi ha una excursió al Coma Negra i el Coll de les Falgueres si el temps ho permet. 

          veure

BAIXANT LA COVA

 

QUIN SALT!

Descens de barrancs:

És l'activitat estrella del campament i els nois/es l'esperen des del primer dia.

En cas que veiem que un dels participants no està preparat, se'l pot canviar d'activitat, tot i que no és gens habitual que això passi.

 

veure

 

Natura. És una activitat que es concentra en els primers dies dia del campament, per  l'interès que tenim en que els participants es situïn ràpidament en l'entorn.

 

veure

en frederic

 

VAQUES A LA CREU DE PRINCIPI

Sortida al Bassegoda: És una activitat que es fa amb tot el grup. Del campament anem per camins molt poc transitats fins el Pla de la Bateria, on fem bivac. L'endemà  anem a veure sortir el sol des de dalt del Bassegoda i tornem al campament.                                                        veure

 

 

QUE BONA LA PAELLA!

 

 QUAN FA CALOR HEM DE PUJAR LES CORTINES!

 

Ajuda de campament: Durant tots els dies del campament, hi ha feina d’ajuda a la cuina: preparació d’entrepans, carmanyoles, rentar els plats,... Tots els participants al campament passen per aquesta activitat, de la que depèn que la resta de coses funcionin.

Joc de nit. Per tal de conèixer millor la vall i aprendre a moure's i orientar-se de nit, es fa un joc que té de referència les 4 cases, totes mig en runes, de la vall: Can Quel, Can Domé, Can Morató i la Cabana del Pastor. Els nois/es, en grups de 3 amb una sola llanterna, han de completar l'itinerari de les 4 cases ajuntant un missatge lligat amb l'ambientació del campament. Els trams més complicats es marquen amb senyals lluminoses. L'acabament del joc, a la mitjanit, es senyalitza amb la botzina del cotxe de campament.

Dia de descans i vetllada : De tornada del Bassegoda, es fa un dia d'estada al campament que s'aprofita per reorganitzar les tendes i el campament en general (és a la meitat de la durada del campament). Es fa també un taller de pintar samarretes. A la tarda es dóna temps als grups , que són els de treball, inclòs el de monitors, per tal que preparin una breu actuació. Quan s'ha acabat de sopar i comença a fosquejar comença la vetllada, que limitem en l'hora d'acabament per tal de poder llevar-nos l'endemà a l'hora programada.

 

Anada i tornada al lloc d'acampada: Les motxilles dels nois/es es porten en vehicles tot terreny per la pista d'Albanyà o la de Sadernes, però els participants al campament pugen a peu des del lloc on s'acaba la carretera enquitranada, a prop de Sadernes. A l'anada seguim la pista fins a la Gorga del Gomarell o la del Citró, on dinem i ens banyem, a continuació el camí fins a St. Aniol i allà agafem el camí de les Canals, el més fàcil per arribar al campament. Com que anem pocs monitors, 3 o 4 , preferim agafar el camí més llarg però sense cap risc. Continuem pel camí que porta al Coll de la Bassa i la pista de Can Quel. La tornada la fem pel camí dels boixos, que s'ajunta al camí de les Canals al Pla Ballador i és un xic més curt que el de l'anada. El lloc de concentració a l'anada és el Pavelló de Fontajau de Girona, a les 11 del matí, i el transport des de Girona fins a Sadernes és a càrrec de l'organització. La tornada des de Sadernes és a les 5 de la tarda i és a càrrec dels pares.

ENDREÇANT EL CAMPAMENT

Convivència dels participants: El campament és lluny de qualsevol població o, fins i tot, casa habitada, i per aixó és imprescindible que fomentem activitats diverses d'animació i criteris de comportament al campament. Li donem una gran importància i estem contents dels resultats!